Ajankohtaista

Kuuloalan järjestöjen lasten vaaliteesit

Kuuloalan järjestöt julkaisivat yhteiset lasten vaaliteesit. Vaaliteesien teemoina ovat apuvälineet, yhdenvertaisuus, päiväkoti ja koulu, opiskelu, kuntoutus ja tulkkaus sekä lainsäädäntö ja vammaistuki.

Yhteisellä asialla: Kuuloliitto, Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto, Kuurojen Liitto, Kuurojen Palvelusäätiö ja LapCi ry

Tutustu vaaliteeseihin laajemmin tästä.

Etsimme harjoittelijoita

Hei, opiskelija! Kiinnostaako sinua tapahtumien tuottaminen ja viestintä? Tule meille työharjoitteluun keväällä tai syksyllä!

RÄÄTÄLÖITYÄ HARJOITTELUA – JUURI SINULLE

Tule tekemään töitä antoisan vertaistoiminnan ja viestinnän parissa! Harjoitteluaika tarjoaa mahdollisuuden tehdä monipuolisesti ja räätälöidysti Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liiton vertaistoiminnan työtehtäviä, esimerkiksi kurssitoiminnan kehittämistä, kiertävän tapahtumasarjan tuottamista, paikallisyhdistysten viestintäoppaan tekoa, järjestöjen välisen yhteistyön kehittämistä tai muuta vastaavaa, juuri Sinulle räätälöityä harjoittelua.

Etsimillämme opiskelijoilla on halua ja innostusta tehdä monipuolisia työtehtäviä, joissa menestymistä auttavat huolellisuus, hyvä kirjallinen ilmaisutaito, oma-aloitteisuus sekä kiinnostus sosiaali- ja terveysalaan sekä tapahtumatuotantoon. Eduksi katsotaan kuuloalan tuntemus.

Harjoittelu alkaa sopimuksen mukaisesti ja kestosta sovitaan aina tapauskohtaisesti. Harjoittelu ei ole palkallista.

Tarjoamme harjoittelijalle näköalapaikan kuuloalaan, kannustavat työkaverit sekä runsaasti kokemusta kurssien ja leirien tuotannosta ja viestinnästä sekä tukea ja mahdollisuuden taitojen kehittämiseen.

HAKU ON KÄYNNISSÄ

Hae harjoittelupaikkaa lähettämällä vapaaehtoinen hakemus ja CV sähköpostitse alla olevaan osoitteeseen.

Täytämme paikat heti sopivien henkilöiden löydyttyä.

Lisätietoja ja hakemukset:
Susanna Salokannel, susanna.salokannel@klvl.fi, 050 301 0503

Lapsistrategia 2040 -taustaraportti on julkaistu

Lapsistrategiaa pohjustavassa työssä on syntynyt yhteinen visio lapsi- ja perhemyönteisestä Suomesta. Vision saavuttamiseen tarvitaan koko yhteiskunta. Haastamme kaikki mukaan rakentamaan lapsia ja perheitä paremmin tukevaa Suomea.

Strategiaa valmistelevan työn tavoitteena on ollut luoda systeeminen pitkän ajan lapsistrategia, joka perustuu tutkittuun tietoon ja lapsen ihmisoikeuksiin liittyviin kansainvälisiin sopimuksiin sekä voimassa olevaan lainsäädäntöön.

Poikkihallinnollisen strategian pitää kantaa yli hallituskausien lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin tähtäväänä strategiana, joka kattaa kokonaisvaltaisesti lasten, nuorten ja perheiden elämään liittyvät asiat.

Monet
tulevaisuudentutkijat arvioivatkin, että seuraavat vuosikymmenet
muuttavat maailmaa enemmän kuin edelliset vuosisadat yhteensä.

Tutustu strategiaan visualisoinnin kautta: https://lapsistrategia.visualisoinnit.fi/

Digikaverivalmennus

TUNNE MUSIIKKI Kaustisella

Avajaiset 2018. Kuva: Risto Savolainen

Kuuloala näkyy ja kuuluu Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla 10.7.2019

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien yksi teemoista on tänä vuonna rytmi, joka muistuttaa siitä, että musiikkia voi havaita eri aisteilla kuulon ohella. Festivaalien yhteistyökumppanitahoina toimivat kuuloalan järjestöt, kuten Kuuloliitto, Kuurojen liitto, Kuurojen Palvelusäätiö, Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto, Suomen Kuurosokeat ja LapCI ry.

Viittomin tulkittua musiikkia, Signmark…

Kuuloala on esillä keskiviikkona monella tapaa. Esiintymässä kuullaan ja nähdään mm. Signmark, joka on Suomen tunnetuin viittomakielinen rap-artisti. Alueella on myös viittomakielen tulkkeja sekä kuuloalan järjestöjen esittelypisteitä ja Areenalla nähdään viittomin tulkittua musiikkia.

Viittomakieli on kieli siinä missä suomi, ruotsi tai englantikin. Viittomin tulkittu konsertti myös tasoittaa tietä kuulovammaisten ja kuulevien konserttivieraiden välillä. Viittomakieliset esitykset ovat elämys myös kuulevalle yleisölle. Esittäytyminen ja yleisimmät tervehdykset ovat viittomia, joiden osaaminen on paitsi kohteliasta myös mukavaa. Kuulojärjestöjen teltalla opetellaan helppoja viittomia, jotka madaltavat kynnystä tutustua viittomakielisiin ja viittomakieleen.

Yökatrilli. Kuva: Krista Järvelä

Akkreditointi maahantuojille ja kurssien järjestäjille

Toivotamme kuuloapuvälineiden maahantuojat tervetulleiksi Kaustisen kansanmusiikkijuhlille esittelemään tuotteitaan erityisesti keskiviikoksi. Myös koko viikoksi on mahdollista saada esittelypiste. Kuulon monenlaiset haasteet ovat yleisiä myös muusikoiden piirissä, mutta niihin on onneksi saatavilla erilaisia apuvälineitä.

Lisäksi Suomessa järjestetään vuosittain kymmenittäin kuuloalaan liittyviä kursseja, leirejä ja tapahtumia, joita voi tulla esittelemään festivaaleille yhteiseen kuuloalan telttaan keskiviikkona tai sisätiloihin.

Juhlilla käy vuosittain noin 40 000 kävijää, joten tämä mahdollisuus näkyä yhdessä koko kuuloalan voimin kannattaa käyttää hyväksi!

Mikäli haluatte osallistua yhteiseen näkymiseen tuote-esittelypisteen muodossa, tutustukaa näytteilleasettajien ehtoihin ja täyttäkää sähköinen lomake: https://www.tiketti.fi/kaustinen-folk-music-festival-2019-hakemus-akkreditointi/734902.

Näyttelytilan vuokra neuvotellaan kanssanne tapauskohtaisesti.

Yleisölle

Liput

Kuuloalan järjestöjen jäsenet pääsevät juhlille alennushintaan, keskiviikkona hintaan 24 € / päivälippu. Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme silloin, kun kortissa on A-merkintä. Ennakkoon varatut liput lunastetaan omalla nimellä lipputoimistosta Kaustisen Musiikkilukiolta, joka sijaitsee aivan festivaalialueen vieressä.

Ryhmäliput maksavat ti/ke 24 € / hlö/pvä (norm. 34 €/pvä), to/pe/la 29 €/ hlö/ pvä (norm. 39 €/pvä). Lisäksi yksittäisiä ennakkohintaisia lippuja on myynnissä Tiketissä ja Pohjanmaan Lipputoimistossa.

Lippupaketteihin voit lisätä vaivatta myös esimerkiksi kahvi- tai drinkkiliput. Myös ruokalippuja kotiruokaa tarjoavaan alueen Festivaaliravintolaan voivat ryhmät ostaa etukäteen. Lippuvarauksia koordinoi Susanna Salokannel, 050 301 0503

Varaa lippusi tästä omatoimisesti.

Nisukaffilippu 3,50 €

Festivaaliravintola-lippu 13 €, lapset 3-12 -vuotiaat 7 €

Yleistä ryhmämyyntiä hoitaa festivaaleilla myyntipäällikkömme Hannu Nevala, hannu.nevala@kaustinen.net, puh. 040 1634 398.

Majoitus ja kulkeminen

Kaustisen alueen majoittajista saat lisätietoa juhlien kotisivuilta, kohdasta Info > Majoitus. Itse festivaali ei järjestä yleisömajoitusta, vaan järjestää ainoastaan yksinkertaista patjamajoitusta pelimanneiksi tuleville. Myös googlaamalla Kaustisen seudun majoittajia netistä löytyy ajantasaisia yhteystietoja.

Lähin juna-asema sijaitsee Kokkolassa (n. 45 km), josta on bussiyhteys Kaustiselle. Juna-aikataulut löydät VR:n kotisivuilta www.vr.fi. Bussien vakiovuorojen aikataulut selviävät Matkahuollon sivuilta www.matkahuolto.fi. Rautatieaseman ulko-ovesta astuttaessa n. 50 m oikealle on pysäkki, jossa vakiovuorot ja Kaustisen oma Festivaalibussi pysähtyvät. Taksit palvelevat Pelimannitorilla Kaustisen keskustassa.

Festivaalibussi ajaa Kokkolasta leirintäalueiden ja keskeisten majoituspaikkojen kautta, ja se myy bussissa edullisia meno-paluulippuja. Sen pysäkki sijaitsee Kaustisella Pelimannitorilla, aivan Festivaalipuiston vieressä. Festivaalibussin reitit ja aikataulut vahvistetaan kesäkuussa.

Yleistä festivaaleista

4300 asukkaan keskipohjalaiskunta Kaustinen kutsuu heinäkuussa vuodesta toiseen kymmeniä tuhansia vieraita nauttimaan kesän onnellisimmista päivistä. Festivaali on alusta saakka rakentunut vahvan, katkeamattomana säilyneen kaustislaisen pelimanniperinteen pohjalta. Neljän vuosisadan pelimannihenki elää yhä voimakkaana ja dynaamisena Kaustisen seudulla. Kaustisella kuulet kansanmusiikin ja -tanssin uusimmista tuulista ja voit perehtyä tässä ajassa eläviin perinteisiin. Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on tunnetusti perheystävällinen festivaali, jonka koko henkilökunta on sitoutunut parhaalla mahdollisella tavalla palvelemaan kaikkia asiakkaitaan.