Ajankohtaista

KLVL:n syysliittokokous 26.11.2017

Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liiton syysliittokokous pidettiin 26.11.2017 Turussa. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat sekä hyväksyttiin liitolle uudet säännöt.

Liiton puheenjohtajana jatkaa edelleen Irja Seilola Muuramesta ja uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Anu Juutilainen Lappeenrannasta.

Hallituksen kokoonpano vuonna 2018 on seuraava (varajäsen suluissa):

Brita Tujulin-Lindblad (Hannele Rabb) DHBS rf
Teija Viiru (Katri Siltanen) Keski-Suomen KLT
Minna Pajari (Elina Pokki) KLT
Ari Haaranen (Raul Soisalo) Kuopion ja Joensuun KLT
Jarno Saurento (Minna Rasi) Lapin KLT
Anna Kiviniemi-Pulli (Marja Linsuri) Oulun KLT
Milla Miiluniemi (Henna Palomäki) Pohjanmaan KLT
Jenni Lanu (Suvi Espo) Saimaan KLT
Taina Lehtimäki (Anne Kuusiluoto) Satakunnan KLT
Satu-Maria Kuittinen (Satu Rintamäki) Tampereen KLT

KLVL julkaisi lasten oman puuhakirjan

Odotettu ja toivottu KLVL ry:n julkaisema lasten tehtäväkirja on nyt saatavilla!

Juuri kirjapainosta saapunut 32-sivuinen Muskotin puuhakirja on noin 4-8-vuotiaille lapsille suunnattu tarinallinen tehtäväkirja, jonka pääosassa seikkailee kuulokojetta käyttävä Muskotti-kissa.

Tehtäväkirjan tarinassa Muskotti ratkaisee yhdessä eläinystäviensä kanssa pesästä pudonneen pöllönpoikasen ongelman. Tehtäväkirjan tarinan arvoja ovat ilo, vertaisuus, yhteistyö ja ystävyys.

Värityskuvien lisäksi puuhakirjassa on hoksaamistaitoja vaativia tehtäväsivuja.
Muskotti on reilu kaveri, tutustu häneen nyt!

Virallisesti tehtäväkirja esitellään KLVL:n jäsenperheille 25.-26. marraskuussa Turussa järjestettävillä syysperhepäivillä. Muskotin puuhakirjasta tulee osa KLVL:n uusille jäsenperheille lähetettävää tervetuliaispakettia.

Puuhakirjan ovat laatineet graafinen suunnittelija Elina Penninkangas ja toimittaja Jukka Vuorio.

Muskotin puuhakirjaa voi tilata KLVL ry:n toimistolta sähköpostitse osoitteesta toimisto@klvl.fi. Puuhakirjan hinta on 5 euroa + 2 euroa postikuluja.

Viittomakielinen rippikoulu 2018 peruttu vähäisen osallistujamäärän takia

TIEDOTE 23.10.2017

Viittomakielinen rippikoulu 2018. 

Valitettavasti viittomakielinen rippikoululeiri ei toteudu vuoden 2018 aikana.
Viittomakieliseen rippikouluun ilmoittautumisaika päättyi 15.10.2017. Määräaikaan mennessä 4 nuorta eri puolilta Suomea ilmoittautui mukaan. Rippikoululeirin toteutuminen olisi vaatinut vähintään 8 ilmoittautunutta. Leirimuotoisen rippikoulun kustannukset ovat valitettavasti liian suuret tätä pienemmän ryhmän kanssa.
Olemme pahoillamme tilanteesta. Yli 100 vuotta vanha viittomakielisen rippikoulun perinne on katkeamassa, sillä viittomakielisten nuoren määrä pienenee. Toivomme, että tulevina vuosina riittävä määrä rippikouluikäisiä viittomakielisiä nuoria saadaan kokoon ja leiririppikoulu toteutuu. Tätä emme kuitenkaan ymmärrettävästi voi luvata. Jatkossa toivomme, että nuorten vanhemmat ja huoltajat ovat hyvissä ajoin yhteydessä kuurojenpappeihin, kun oman nuoren rippikouluikä lähestyy.
Kuurojenpapit ovat yhteydessä nyt rippikouluun ilmoittautuneiden nuorten perheisiin. Jokaisen nuoren rippikoulun toteutuminen mietitään ja suunnitellaan henkilökohtaisesti. Vaihtoehtoina ovat mm. paikallisseurakunnan rippikoulu tulkin kanssa tai viittomakielinen yksityisrippikoulu oman kuurojenpapin kanssa.

Vastaamme mielellämme viittomakielistä rippikoulua koskeviin kysymyksiin.
23.10.2017

Kuurojenpappi Marja Saukkonen, marja.saukkonen@evl.fi p. 0400 241401
Kuurojenpappi Petri Majatie petri.majatie@evl.fi p. 0400 824039
Kuurojenpappi Päivi Liiti paivi.liiti@evl.fi p. 044 7555554

Syksyn Perhepäivät ja liittokokous 25.-26.11.17-ilmoittaudu mukaan

Perhepäivät järjestetään kaksi kertaa vuodessa keväisin ja syksyisin. Perhepäiville ovat tervetulleita kaikki kuulovammaisten lasten perheet lähipiiriä myöten. Tapahtuma on avoin kaikille eikä osallistumista ole rajoitettu minkään kuulovamman, iän tai kommunikaatiotavan perusteella. Viikonloppu pitää sisällään niin koko perheen yhteistä tekemistä kuin myös erillistä ohjattua ohjelmaa lapsille,nuorille ja aikuisille.

Syksyn Perhepäivät ja syysliittokokous järjestetään 25.-26.11.2017. Turussa. 

Syksyn 2017 Perhepäivien teemana on kansainvälisyys- maailma auki. 

Tervetuloa mukaan, ilmoittaudu täältä>>

 

Seurakunnan viittomakielinen rippikoulu 2018

Valtakunnallinen viittomakielinen rippikoulu järjestetään vuoden 2018 aikana, mikäli vähintään 8 nuorta ilmoittautuu mukaan. Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun nuori täyttää 15. Vuonna 2018 rippikouluun voivat osallistua v. 2003 tai sitä ennen syntyneet nuoret.

Rippikoulu sisältää tapaamisia oman kuurojenpapin kanssa, tutustumista seurakunnan toimintaan sekä viikonloppuleirin 23.-25.3.2018 Torpan kurssikeskuksessa, Ylöjärvellä ja kesäleirin 3.-9.6.2018 Heinäkallion leirikodilla Kangasalalla. Konfirmaatio järjestetään lauantaina 9.6.2014 Kangasalla. Mahdollisesti muualla järjestettävästä konfirmaatiosta sovitaan erikseen.

Ilmoittautuminen rippikouluun on 15.10.2017 mennessä kuurojenpappi Päivi Liitille.

Päivi Liiti,
Oulun hiippakunnan tuomiokapituli
PL 85, Ojakatu 1, 90100 Oulu
paivi.liiti(a)evl.fi, p. 044 7555554

Rippikoulutiedotteen ja ilmoittautumislomakkeen voit pyytää oman alueesi kuurojenpapilta tai voit tulostaa ne heidän nettisivuilta täältä >>

Vuoden 2018 rippikoulusta vastaavat kuurojenpapit: Päivi Liiti, Petri Majatie ja Marja Saukkonen

Ota yhteyttä

Yhteydenottosi aihe:
Viesti:*
Sähköposti (vapaaehtoinen):
Roskapostin esto
css.php
Valikko