Ajankohtaista

Kuurojen Palvelusäätiö avasi auttavan linjan

Kuurojen Palvelusäätiön uusi auttava linja palvelee maanantaisin klo 12.00–15.00. Kyseessä on kokeilu, joka jatkuu maaliskuuhun asti.

Kuurojen Palvelusäätiö tarjoaa viittomakielisille, kirjoittamalla kommunikoiville sekä heidän omaisilleen mahdollisuuden keskustella henkilökohtaisista asioista sekä arjen tuomista haasteista/onnistumisista luottamuksellisesti chatin, sähköpostin, tekstiviestien tai WhatsApp-videopuheluiden kautta.

Päivystäjät ovat viittomakieleen sekä kommunikaatioon perehtyneitä työntekijöitä vahvuuksinaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen, muistiasiantuntemus ja ikääntymisen haasteet.

Palvelussa toteutuu luottamuksellisuus, yhteydenottajan kunnioittaminen ja ehdoton vaitiolovelvollisuus. Voit valita sinulle sopivimman yhteydenottotavan.

WhatsApp Maria 040 5542 812

WhatsApp Johanna 040 7789 799

Tekstiviestit  050 575 2266

Sähköposti auttavalinja.paivystys@gmail.com

Lisätietoja: kpsaatio.fi/apua-arkeen/auttava-linja/

Tammikuun uutiskirje on ilmestynyt

Tammikuun uutiskirjeessä kurkistetaan muun muassa kevään kurssi- ja tapahtumatarjontaan, lastenohjaajahakuun ja Kaustisen kansanmusiikkijuhliin.

Lue uutiskirje

Kela: asiakas voi pyytää toisen vammaryhmän tulkkia ja tulkin voi nyt myös tilata verkossa

Kela tiedottaa, että jos puhe-, kuulo- tai kuulo-näkövammainen tulkkauspalvelun asiakas ei saa tilaukseensa oman vammaryhmänsä tulkkia, Kela voi asiakkaan pyynnöstä selvittää, onko toisen vammaryhmän tulkki käytettävissä.

Vammaisten tulkkauspalvelun asiakkaat voivat nyt myös tilata tulkin verkossa. Verkkotilauslomake on tehty asiakkaiden toiveesta, ja sitä kehitetään asiakkaiden palautteen perusteella

Lisätietoa ja tiedotteet kokonaisuudessaan löydät täältä:

Asiakas voi pyytää toisen vammaryhmän tulkkia
Tulkin voi nyt tilata verkossa

Joulun ja uudenvuoden aukioloajat

Toimistomme on suljettuna 22.-30.12 sekä 2.1.2019 uudenvuodenpäivänä. Uudenvuodenaattona 31.12. palvelemme normaalisti.

Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta ja valtavasti onnea tulevalle! Toivottavasti tapaamme jälleen ensi vuonna monenlaisten tapahtumien ja kurssien sekä muun toiminnan äärellä!

Vuoden 2019 lastenohjaajat haussa

Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto tarjoaa nuorille ja opiskelijoille mahdollisuuden kartuttaa työkokemustaan ja ansaita palkaa lastenohjaajana.  Haku vuoden 2019 kursseille ja tapahtumiin on auki!

Tapahtumissamme tarvitaan yhteensä kymmeniä lastenohjaajia ympäri vuoden ja ympäri maan. Koska valtaosa rekrytoitavista on nuoria, heidän yhteystietonsa ja elämäntilanteensa muuttuvat joskus useampaankin kertaan vuoden aikana. Siksi pidämme tärkeänä, että uusimme haun vuosittain. Näin meillä on aina uusin tieto ja innokkaat ohjaajat käytettävissämme.

Mikä on haastavinta lastenohjauksessa? Entä parasta?

Haastavinta on ehkä se asetelma, jossa lähdetään viettämään aikaa yhdessä. Tapahtumissa on niin paljon erilaisia lapsia, joilla on erilaiset tarpeet ja myös hyvin erilaiset luonteet. Joku saattaa pitää vauhdikkaista hippaleikeistä ja toinen saattaa taas haluta istua ja lukea kirjaa. Täytyy aina pitää mielessä, ettei lapsia voi laittaa samaan muottiin. 

Parhaimpia ovat hetket, jolloin näkee, että lapsella on aidosti hauskaa tai lapsi on oikeasti saanut tapahtumasta jotain. KLVL:n tapahtumissa on upeaa se, kun lapset näkevät toisia kuulovammaisia ja uskaltavat leikkiä ja olla omia itsejään. Erityisen palkitsevaa on se, kun ujokin lapsi on saatu rohkaistua mukaan leikkimään.

Sallamaari Lasanen Nappilehdessä 2/2018. Häntä haastatteli Jukka Vuorio. 

Hyvä lastenohjaaja on luotettava ja vastuullinen. Hänellä on positiivinen asenne, ja hän pystyy joustamaan tarpeen niin vaatiessa. Hyvä lastenohjaaja miettii jo etukäteen kivoja, iänmukaisia leikkejä tiedossa oleville ohjattavilleen ja huolehtii yhdessä toisten ohjaajien kanssa, että jokaisella lapsella on turvallinen ja hyvä ilmapiiri. 

Mikäli innostuit lastenohjauksesta, lue lisätiedot tältä sivulta ja täytä hakemuslomake – me otamme sinuun yhteyttä!