Ajankohtaista

Vamlasin kysely järjestötoimijoille: järjestöjen kehittämät/käyttämät mallit vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kuulemiseen ja kokemusasiantuntijuuden vahvistamiseen.

Vastaa Vamlasin kyselyyn: Järjestöjen kehittämät/käyttämät mallit vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kuulemiseen ja kokemusasiantuntijuuden vahvistamiseen. Järjestötoimijoille kohdennetun kyselyn tavoitteena on selvittää vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kuulemiseen ja kokemusasiantuntijuuteen kehitettyjä hyvä käytäntöjä ja malleja. Järjestöillä on vankkaa ”ruohonjuuritason” tietoa kansalaisten kokemuksista, tarpeista ja toiveista. Toimintansa kautta järjestöt tavoittavat myös niitä kansalaisia, joita muuten tavoitetaan heikommin. Selvitysten ja tutkimusten mukaan vammaisten ja erityistä ja tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kuulemista ei ole vielä juurikaan tutkittu, kehitetty eikä käytetty.

Kyselyn tuloksia tullaan hyödyntämään osana LAPE-muutosohjelmaa, jossa yhtenä tavoitteena on vahvistaa rakenteellisesti lasten ja nuorten kuulemista ja kokemusasiantuntijuutta. 

Kyselyyn pääset täältä

Kuulo-Auriksen kuntoutuskurssit kuulovammaisten lasten perheille

Kuulo-Auriksessa järjestetään kuntoutuskursseja kuulovammaisten lasten perheille.

Kesän lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskursseille ehtii vielä hakea!
 
Koulunsa aloittavien sopeutumisvalmennuskurssi 12.-16.6.2017 perhekurssi Kela 61903. Kurssilla on 1 perhepaikka vapaana.
Alakoululaisten lasten sopeutumisvalmennuskurssi 24.-28.7.2017 perhekurssi Kela 61904. Kurssilla on vielä useita paikkoja vapaana, hakemukset kannattaa lähettää kiireellisinä.
 
Syyslukukauden 2017 ensimmäinen kuntoutuskurssimme on lasten/perheiden kuntoutuskurssi (Kela 61886):
1. jakso 28.8.- 1.9.2017
2. jakso 22.-26.1.2018
3. jakso 27.-31.8.2018
Kurssille voi jo hakea ja päätöksiä odotellaan.
 
AIKUISTEN KUNTOUTUS
Seuraavat aikuisten harkinnanvaraiset moniammatilliset yksilökuntoutusjaksot /ryhmät alkavat SYYSKUUSSA ja LOKAKUUSSA.
1.jakso 11. -15.9.2017, 2. jakso 11.-15.12.2017 ja 3. jakso 9.-13.4.2018
1.jakso 9. -13.10.2017, 2. jakso 5.-9.2.2018 ja 3. jakso 20.-24.8.2018

Syksyn aikuisten kuntoutusjaksot alkavat jo täyttyä, mutta muutamia paikkoja on vielä jäljellä! Aloitamme uusia aikuisten kuntoutusjaksoja syksyllä tarpeen mukaan.

 Katso lisätietoa, esite ja tarkemmat aikataulut Auriksen sivuilta täältä.

Vastaa Suomen vanhempainliiton kyselyyn kasvatustyöstä & vanhemmuudesta

Suomen vanhempainliitto kerää vanhempien ja ammattikasvattajien ajatuksia kasvatustyöstä, suomalaisesta vanhemmuudesta ja kasvatuskulttuurista.

Vanhemmuutta ja kasvatusyhteistyötä 100-vuotiaassa Suomessa -teokseen kootaan yhteensä 100 tarinaa. Teos julkaistaan Suomi 100 -juhlavuoden päättyessä. Lue lisää täältä.

Kysely vanhemmille täällä

Kysely kasvatusalan ammattilaisille täällä

 

 

Adressi Kelan tulkkauspalvelun kilpailutuksen keskeyttämisestä

Kansaneläkelaitos (Kela) on julkistanut uudet tulkkauspalvelun kilpailutusasiakirjat. Ne uhkaavat tulkkauspalvelua käyttävien asiakkaiden oikeuksien toteutumista ja viittomakielialalla toimivien ihmisten työhyvinvointia sekä tulevaisuutta. Voit lukea aiheesta lisää ja kirjoittaa adressin täältä.

Hae lastenohjaajaksi

Haluatko lastenohjaajaksi KLVL ry:n vertaisperhekursseille ja/tai tapahtumiin?

Lastenohjaajahaku vuodelle 2017 on auki

 

Vertaisperhekurssien (tavallisesti pe-su) ja perhepäivien (la-su) lastenohjaajiksi voivat hakea 16 vuotta täyttäneet henkilöt. Kokemus lasten tai nuorten kanssa toimimisesta on eduksi, mutta ei välttämätöntä. Tärkeintä on kiinnostus lasten ja nuorten kanssa toimimiseen ja halu oppia lisää. Viittomakielen, viitotun puheen ja tukiviittomien taito on eduksi, mutta ei välttämätön. 15-vuotias voi hakea vertaisperhekurssille apuohjaajaksi.

Lasten- ja nuortenleirille haemme ohjaajiksi 18 vuotta täyttäneitä aktiivisia ja vastuuntuntoisia henkilöitä. Ohjaajan tulee osata viittomakieltä, viitottua puhetta tai tukiviittomia, sillä leirillä on sekä puheella kommunikoivia että viittomakielisiä lapsia ja nuoria. Leirille otetaan myös muutama 16–17-vuotias apuohjaaja.

Lue lisätiedot täältä ja täytä hakulomake!

Ota yhteyttä

Yhteydenottosi aihe:
Viesti:*
Sähköposti (vapaaehtoinen):
Roskapostin esto
css.php
Valikko